Gdy już naprawdę nie masz czasu albo nie umiesz piec bez glutenu, oto bezglutenowa babka ostatniej szansy: bez cukru i bez mleka, ekspresowa i puszysta! Jeszcze zdążysz zamówić mieszankę i upiec!
Tym razem to babka z gotowej, naturalnej mieszanki o idealnym składzie - co gwarantuje marka Pięć Przemian.
Wystarczy dodać jajko i olej, 5 minut ubijania mikserem i fruu, do pieca!
Choć to bezglutenowa babka bez cukru, to smakuje wyśmienicie, jest to typowa babka piaskowa.
Jak wszystkie mieszanki bezglutenowe marki Pięć Przemian, również ta na babkę jest niezwykle prosta w użyciu. Tutaj wyjątkowo jest potrzebny mikser, by ubić przez 5 minut jajka. Potem tylko dodaje się gotową mieszankę o mega fajnym składzie (poniżej) i olej.
I teraz jest pięć opcji (albo i więcej):
Pieczesz wg instrukcji na opakowaniu (około godzinę, do tzw. suchego patyczka), wystawiasz z formy, studzisz i dekorujesz (np. mleczną lub deserową czekoladą bez cukru).
Ta bezglutenowa babka bez cukru i bez mleka smakuje jak typowa babka piaskowa. Zajadają się nią też glutenożercy!
Zobaczcie sami, jak genialny jest skład tej bezglutenowej babki bez cukru i bez mleka: ksylitol (substancja słodząca), mąka ryżowa biała, mąka kokosowa, maranta trzcinowa, inulina, mąka migdałowa, kamień winny, soda oczyszczona, naturalny aromat waniliowy, sól morska.
Miejsce pochodzenia ksylitolu: Finlandia. Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
KOMENTARZE