Czy istnieje coś lepszego, niż domowej roboty bezglutenowa babka marmurkowa, która rozpieszcza kubki smakowe całej rodziny?
A co, jeśli powiem Ci, że możesz przygotować wersję tego klasycznego ciasta, która jest zarówno bezglutenowa, jak i bezmleczna, a przy tym wygląda i smakuje jak pszenna? To zasługa receptury, ale też doskonałej naturalnej mieszanki bezglutenowej z rzemieślniczej piekarni Dr Żurek bez glutenu.
Oto łatwy przepis na bezglutenową babkę marmurkową bez mleka, która jest tak prosta w przygotowaniu, że nawet początkujący kucharze mogą podjąć się tego wyzwania bez obaw. To przepis bez użycia wagi, wszystkie składniki odmierza się szklanką lub łyżeczką! Zobacz, jakie to proste!
A jeśli nie zdołasz upiec, to kup 😍 Genialna marmurkowa babka bezglutenowa jest właśnie w piekarni Dr Żurek bez glutenu.
Potrzebna będzie keksówka o wymiarach około 25 x 12 cm albo klasyczna forma okrągła z kominem.
Bezglutenową babkę marmurkową piecz około 40 – 60 minut do tzw. suchego patyczka Jeśli wierzch zacznie się zbytnio przypiekać, przykryj formę folią aluminiową.
Podoba Ci się mój przepis? Chcesz wspierać rozwój portalu Bezglutenowamama.pl? Możesz kliknąć w ikonę poniżej, wypijmy razem dobrą kawę :)
👇👇👇👇👇👇👇👇👇
KOMENTARZE