Blog

Lidl standy z pieczywem bezglutenowym Dr. Schär

25/07/2019

Lidl standy z pieczywem bezglutenowym Dr. Schär

25/07/2019

Drukuj
UDOSTĘPNIJ

W 200 sklepach sieci Lidl w Polsce, pojawiły się żółte standy Dr. Schär. Na kartonowych regałach znajdziemy trzy rodzaje miękkich chlebów bezglutenowych i bułki ciabatty bezglutenowe.  Na jednym ze zdjęć w tym wpisie znajdziecie ceny tych produktów. Standy będą stały w sklepach pewnie przez 1-2 tygodnie, do wyczerpania asortymentu. Gorsza wiadomość jest taka, że bezglutenowe chleby i bułki Dr. Schär znajdziemy zaledwie w 200 z sześciuset Lidlów w Polsce. By dowiedzieć się, w jakich miastach pojawiły się standy z pieczywem Dr. Schär, zerknijcie TUTAJ – profil Bezglutenowej Mamy na Facebooku KLIK.

Włoska marka dobrze znana w Polsce

Marka Dr. Schär KLIK jest znana w Polsce m. in. z dużego asortymentu pieczywa bezglutenowego (na zdjęciu poniżej Pan Blanco, Pan Multigrano iPan Rustico) , mieszanek mąk bezglutenowych, makaronów, dań gotowych i doskonałych słodyczy bezglutenowych KLIK. Na co dzień produkty te są dostępne praktycznie we wszystkich wielkich sieciach handlowych (oprócz m. in. Lidla, Biedronki, Polo, Dino), w sklepikach eko i sklepach internetowych. 

Cztery produkty  – włoskie pieczywo bezglutenowe

Ustawienie standu w markecie zazwyczaj oznacza dobre ceny i pewnie tak będzie i tym razem. Standy z produktami Dr. Schär pojawią się w 200 sklepach sieci Lidl w poniedziałek, 29 lipca 2019 r. Jeśli chcecie wiedzieć, czy staną w Waszym mieście, napiszcie pytanie na infolinię LIDL – TUTAJ formularz kontaktowy.

A co konkretnie znajdziemy na standach? Trzy rodzaje chleba bezglutenowego, miękkiego od razu po wyjęciu z opakowania – Pan Blanco (chleb biały), Pan Multigrano (chleb biały z ziarnami) i Pan Rustico (chleb ciemny) oraz  bułki bezglutenowe ciabatta. Chleby te świetnie sprawdzą się nie tylko jako kanapki w domu czy w podróży, ale również jako chrupiące grzanki, tosty czy grzanki do zupy (po pokrojeniu i podpieczeniu w piekarniku). Bułki ciabatty bezglutenowe (na zdjęciu poniżej) smakują wybornie po podpieczeniu i zachowują świeżość przez cały dzień w szkolnej śniadaniówce lub w plecaku górskim. Można na ich bazie przygotować również hot-dogi, zapiekanki czy bruschettę. Pieczywo bezglutenowe Dr. Schär  ma długi termin przydatności do spożycia, gdyż jest pakowane w atmosferze ochronnej. 

KOMENTARZE

Co nowego?

Instagram

Bądź na bieżąco

Newsletter

Zapisz się