Zimą bakłażany nie są tanie, więc jeśli nie zdecydujesz się teraz na pieczenie, i tak warto zapisać sobie ten pomysł na efektowny obiad bezglutenowy. Przyda się latem i jesienią, gdy ceny spadną.
U nas ten obiad bezglutenowy pojawia się 2-3 razy w miesiącu, a zaletą przepisu jest to, że danie można przyszykować wieczorem, a po przyjściu z pracy wstawić do piekarnika na 40 minut. To naprawdę działa i może okazać się, że pieczone bakłażany jako ekspresowy obiad bezglutenowy zagoszczą na stałe w Waszym menu.
Tym bardziej, że to danie zdrowe i naturalnie bezglutenowe, nie wymaga trudno dostępnych składników, mąk czy dodatków. Trzeba uważać jedynie na przyprawy i wybrać te bezglutenowe, bez zanieczyszczeń krzyżowych. Cała reszta jest pod ręką w pierwszym lepszym dyskoncie czy markecie.
Obiad bezglutenowy smakuje tak samo, jak glutenowy, a nawet lepiej :)
Twoje bezglutenowe bakłażany z mięsem i pomidorami są gotowe, smacznego!
W moim portalu znajdziesz też inne przepisy bezglutenowe na obiad: tanie i te droższe, wegańskie i mięsne, szybkie i bardziej czasochłonne. Pamiętaj, że domowy obiad bezglutenowy, ugotowany od podstaw, jest bardzo ważny w diecie osób z celiakią. Gotowce też można czasem zjeść, jasne, ale podstawą menu jest prawdziwe jedzenie. Domowe :)
KOMENTARZE