Tradycyjnie już pensjonat Moje Tatry zaprasza na pyszne, rodzinne ferie bez glutenu, ale z Bezglutenową Mamą 😁 Trwają już zapisy, lista powoli się zapełnia, więc jeśli chcesz odpocząć od bezglutenowego gotowania, wypić gorącą herbatę w schronisku górskim, pojeździć na nartach, przeżyć niezapomniany góralski kulig i kulinarne warsztaty bezglutenowe – dzwoń do pensjonatu. Uwaga: pensjonat Moje Tatry serwuje 100% jedzenie bezglutenowe dla wszystkich gości, na życzenie podaje również bezglutenowe dania wegańskie i wegetariańskie.

Bezglutenowa Mama na 100% będzie w pensjonacie Moje Tatry od 15 do 31 stycznia. W tym czasie będą się odbywać kulinarne warsztaty bezglutenowe – to już stały punkt programu ferii i wakacji w tym bezglutenowym, najlepszym na świecie pensjonacie. Upieczemy chleb i bułki, pieczywo na zakwasie, ciasta, przekąski i ciasteczka z dziećmi. W razie potrzeby i zainteresowania ulepimy pierogi bezglutenowe, pyzy drożdżowe na parze i krakowskie precle bezglutenowe z makiem, a także potrawy wegańskie bez glutenu.

Jak zawsze w bezglutenowych warsztatach kulinarnych będą mogły wciąż udział dzieci – to już tradycja w pensjonacie Moje Tatry. Jeśli chcesz zobaczyć relacje z dotychczasowych warsztatów kulinarnych bez glutenu – KLIK tutaj

Bezglutenowe degustacje dla dzieci i dorosłych z celiakią

Kto był w pensjonacie Moje Tatry ten wie, że podczas rodzinnych ferii i letnich wakacji sporo tu bezglutenowych pyszności i nowych produktów. To właśnie tutaj wiele osób z celiakią i na diecie bezglutenowej poznało naturalny chleb z nowej piekarni Dr Żurek bez glutenu, nowości z włoskiej oferty Dr. Schär ze sklepu JedzBezGlutenu.pl, nowe produkty marki Incola i Putka Bez Glutenu, świeże pieczywo z Balvitenu, nowe makarony bezglutenowe Avellini, mieszanki piekarnicze z Pięciu Przemian i Grano bez glutenu, doskonałe bakalie z Denver Food i wiele innych pyszności. 

To takie pole eksperymentalne – dzieci lub dorośli próbują nowe produkty, które widzieli wcześniej w sklepach, ale nie zdecydowali się na zakupy. Tutaj degustują i przekonują się, że to jest pyszne 😋

Kameralnie, smacznie, mnóstwo atrakcji dookoła

Bezglutenowy pensjonat Moje Tatry w Białym Dunajcu jest ulokowany z dala od turystycznego zgiełku i innych pensjonatów. Wokół są fantastyczne trasy z widokiem na Tatry – trasy, na których nie znajdziesz ani jednej żywej duszy, no może sarny i zające  😎 Do Zakopanego można dojechać pociągiem w 8 minut, bez korków. W okolicy jest wiele stoków narciarskich i wypożyczalni sprzętu dla dorosłych, dzieci i młodzieży. Moje Tatry to też świetna baza wypadowa na Słowację (na bezglutenowe hamburgery w Mc Donald’s), w Pieniny, Gorce, na Babią Górę, do term. Tu naprawdę jest co robić, a na dodatek gospodyni dba o ciekawy program: kulig góralski, ognisko, warsztaty plastyczne dla dzieci, wieczór z muzyką góralską, biesiada z gawędą podhalańską. Ela jest również skarbnicą wiedzy o stokach, szlakach górskich i atrakcjach w okolicy. To góralka i turystka pełna pasji i wiedzy 😎, a na dodatek miłośniczka pysznej, lekkiej i zdrowej kuchni bezglutenowej z elementami góralskiej tradycji.

Drukuj
Podziel się tym wpisem ze znajomymi!
    2020-10-05T13:26:26+00:004 października 2020|