Już nie musisz się zastanawiać co i jak przygotować na bezglutenową Wielkanoc! Podczas live’a w czwartek, 25 marca, Bezglutenowa Mama opowie o swoich sprawdzonych potrawach i o tym, jak je przygotować. Dowiesz się nie tylko jak zrobić tradycyjny wielkanocny żurek czy babkę, ale zainspirujesz się nowymi propozycjami, którymi na pewno zaskoczysz najbliższych. Dołącz do wydarzenia na fejsbuku KLIK, bądź z nami w najbliższy czwartek o godzinie 20.00.

Co się będzie działo podczas live’a z Bezglutenową Mamą?

Dodatkowo Bezglutenowa Mama podczas live’a:

podzieli się praktycznymi wskazówkami dotyczącymi przygotowania wielkanocnych potraw bez glutenu

udzieli wskazówek odnośnie przedświątecznych zakupów;

podpowie, gdzie można zamówić bezglutenowe ciasta, a nawet dania;

a także odpowie na pytania Uczestników live’a 🙂

>>25 marca 2021 (czwartek)

>> godz. 20:00

>> Live będzie transmitowany na żywo na profilu Bezglutenowej Mamy ⤵️ ⤵️ ⤵️

https://www.facebook.com/bezglutenowamama

Spotkanie poprowadzi IZA TYCZ z bezglutenowego sklepu Friendly Food (https://friendlyfoodshop.pl/), która nie tylko zna mnóstwo bezglutenowych (i nie tylko) produktów niezbędnych do przygotowywania dań inspirowanych różnymi kuchniami świata, ale też sama jest na diecie i wyśmienicie gotuje oraz piecze.

Będzie też miała specjalną niespodziankę dla Uczestników 🙂 Bądź na fejsbuku w czwartek 25 marca od godziny 20, poznaj najlepsze przepisy na bezglutenową Wielkanoc KLIK, dowiedz się też, jakie przepisy świąteczne kryje książka kucharska Bezglutenowej Mamy!

Bezglutenowa Mama – twórczyni największego w Polsce bloga o celiakii i diecie bezglutenowej

W zapowiedzi live’a na fejsbuku znalazła się krótka notka biograficzna, „ściągnięta” zresztą z okładki mojej książki kucharskiej z bezglutenowymi przepisami:

Marta Krzyżanowska-Sołtysiak jest twórczynią największego w Polsce bloga o celiakii i diecie bezglutenowej Bezglutenowamama.pl, a także kanału kulinarnego na YouTube i podcastu.
Od lat organizuje specjalistyczne kolonie, indywidualne i grupowe warsztaty kulinarne, konferencje dla pacjentów oraz spotkania integracyjne. Założyła Stowarzyszenie Przyjaciół Bezglutenowej Mamy. Z wykształcenia jest polonistką, dziennikarką (laureatką wielu branżowych nagród) i pracuje jako dietetyk specjalizujący się w dietach eliminacyjnych. W rodzinie trzy osoby mają celiakię: tata (74 lata), córka (14 lat) i ona (od 1979 roku). Jako dziecko nazywana w domu włóczykijem. Niespokojny duch, odpoczywa tylko w ruchu, uwielbia kuchenne eksperymenty, psa Fiszkę, literaturę i góry, a najbardziej Tatry.

W marcu br. wydała swoją pierwszą książkę kulinarną „W kuchni Bezglutenowej Mamy”, w której dzieli się przepisami, ale także wiedzą i doświadczeniem.

 

Więcej na: ⤵️ ⤵️ ⤵️

Drukuj
Podziel się tym wpisem ze znajomymi!