W Poznaniu już 15 listopada szykuje się smakowita impreza kulinarna dla celiaków: bezglutenowe warsztaty „FRIENDLY FOOD – bezglutenowo z kuchnią czeską”. Gościem specjalnym spotkania będzie największy czeski producent wyrobów bezglutenowych Jizerske Pekarny.

Organizatorem imprezy jest Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej oraz Friendly Food. Warsztaty poprowadzą Bezglutenowa Mama oraz Peter Dusak.

 

 

FF logo jpgBezglutenowe warsztaty kulinarne odbędą się w sobotę, 15 listopada br. w Zespole Szkół Gastronomicznych przy ul. Podkomorskiej 49 w Poznaniu (II piętro, sala 207 i 212). Zajęcia odbędą się w godzinach od 10 do 14. Zapisy: e-mailem na adres: m.soltysiak@celiakia.pl. Liczba miejsc jest ograniczona. W e-mailu należy podać imię i nazwisko oraz wiek dziecka (wieku nie trzeba podawać w przypadku udziału osoby dorosłej w warsztatach dla dorosłych), a także numer telefonu.

 

logo_pol_stowPierwszeństwo zapisów dla członków stowarzyszenia z opłacona składką członkowską. Dodatkowe informacje: Marta Krzyżanowska-Sołtysiak, tel. 602 – 383 – 840.

 

 

gofry czekoladowe czeskie netW programie bezglutenowych warsztatów kulinarnychm. in.: pieczenie bezglutenowych knedlików, gofrów w czekoladzie (na zdjęciu), rogalików, chlebów i bułek, pizzy, bezglutenowych Rogali Marcińskich i langosza.

Podczas warsztatów przewidziane są także degustacje czeskich smakołyków bezglutenowych (m in. czekoladowych babeczek i gofrów), a także promocyjne zakupy produktów Jizerske Pekarny (m. in. mieszanki mączne na knedle, bezglutenowe langosze, pizzę, chleby) oraz konkursy.

 

 

IMG_0254W programie także degustacja gotowych, bezglutenowych dań obiadowych Expres Menu

(oto link: http://bezglutenowamama.pl/bezglutenowy-zdrowy-obiad-z-paczki-tak-to-prawda/).

Zajęcia w Poznaniu poprowadzę z Peterem Dusakiem, dyrektorem handlowym Jizerskich Pekarny, którego poznałam osobiście rok temu podczas warsztatów pieczenia bezglutenowego chleba w Lesznie (link: https://bezglutenowamama.pl/pieklismy-chleb-i-ciastka-z-amarantusa/#more-194 ). W kuchni wesprze nas także załoga z bistro Friendly Food.

 

Mamy nadzieję, że warsztaty jak zawsze będą okazją do integracji bezglutenowego środowiska, do wymiany doświadczeń i nauki bezglutenowego gotowania.

Gdyby zabrakło miejsc (a tych jest ograniczona ilość), oczywiście można przyjść na zakupy. Tego dnia produkty Jizerskich Pekarny będą sprzedawane w promocyjnych cenach.

Drukuj
Podziel się tym wpisem ze znajomymi!
    2018-01-11T22:07:14+00:003 listopada 2014|

    2 komentarze

    1. Ida 5 listopada 2014 w 18:43 - Odpowiedz

      Dzień dobry 🙂 Mam pytanie, czy na stronie pojawi sie przepis na bezglutenowe Rogla Marcińskie?
      Bo nie mam możliwości brac udziału w warsztatach, ale takie rogale to moje marzenie 🙂

      • Bezglutenowa Mama 5 listopada 2014 w 22:58 - Odpowiedz

        Jasne – właśnie opracowuję przepis 🙂

    Zostaw komentarz