Przyzwyczailiśmy się już, że sprzedawcy (niekoniecznie producenci!) nieźle zarabiają na diecie bezglutenowej, ale są przecież pewne granice, prawda? Oto najnowszy przykład: gotowe gofry bezglutenowe Dr Schaer w Intermarche w Lesznie kosztują 17 zł, za to w Kuchniach Świata w ogromnej Galerii Magnolia we Wrocławiu można je kupić już za 11,50 zł! Czyli ten sam produkt w dużym mieście kosztuje aż 5,50 zł taniej! Dlaczego dzieci na diecie bezglutenowej w Lesznie muszą płacić tak drogo za ten sam produkt?! Postanowiłam napisać w tej sprawie do właściciela marketu w Lesznie. 

Jedyny taki produkt dla dzieci na diecie bezglutenowej

Niedawno pisałam na blogu tym, że w Polsce pojawiły się gotowe gofry bezglutenowe KLIKNIJ. Znalazłam je w Intermarche w Lesznie, niestety w cenie 17 zł (za 4 szt). Produkt to fajny, ale dość drogi. Za drogi. Na Facebooku pisaliście, że w innych miastach są tańsze. I wreszcie zobaczyłam to na własne oczy. W Kuchniach Świata w Galerii Magnolia we Wrocławiu znalazłam te bezglutenowe gofry za 11,50 zł! Ten sam produkt! Czyli producent wypuścił te gofry w akceptowalnej cenie, Kuchniom Świata opłaca się sprzedawać go za 11,50 zł, ale Intermarche w Lesznie nieźle z nas zdziera!

Napiszę e-maila do właściciela Intermarche w Lesznie – jestem przekonana, że również może zaoferować dzieciom na diecie bezglutenowej (bo to dzieci najbardziej lubią gofry) ten produkt w rozsądnej cenie. 

Drukuj
Podziel się tym wpisem ze znajomymi!
    2018-05-16T09:12:52+00:0016 maja 2018|

    2 komentarze

    1. Malwa 16 maja 2018 w 14:17 - Odpowiedz

      zamów przez internet jak Ci nie pasuje w sklepie – http://www.sklepbezglutenowy.com.pl/gofry-soft-waffles-100g,id2143.html

    2. Kasia 30 maja 2018 w 15:36 - Odpowiedz

      Mam pytanie czy nadal pani poszukuje i co gorsza kupuje te gofry dla dzieci? Bo strasznie nafaszerowane niepotrzebymi dodatkami. Po pierwsze margaryna roślinna (tłuszcz palmowy) po drugie emulgatory: (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyna słonecznikowa); po trzecie aromaty, kolor: ß-karoten) , substancje zagęszczająca: guma guarowa ; odtłuszczone mleko w proszku i na koniec pomimo samego cukru jeszcze dekstroza. O ile faktem niezaprzeczalnym jest zjedzenie przez dziecka chorego na celiaklie glutenu o tyle jedzenie tego produktu dla samego urozmaicenia diety wnosi szkody gorsze od zrobienia dziecku w domu gofra z glutenem. Ja polecam pieczenie w tortownicy ciasta z mąki ciecierzycy mleka jajek soli i oleju z dodatkiem proszku do pieczenia.
      Pozdrawiam i powodzenia w gotowaniu oraz poszukiwaniach tych dobrych i zdrowych produktow

    Zostaw komentarz