Blog

Przepisy Bezglutenowej Mamy są smaczne dla wszystkich 😍

13/05/2020

Przepisy Bezglutenowej Mamy są smaczne dla wszystkich 😍

13/05/2020

Drukuj
UDOSTĘPNIJ

Moje bezglutenowe przepisy są często polecane przez ogólnopolskie i regionalne portale czy radia, ale i przez gazety w wydaniu papierowym. Niedawno przepis bezglutenowy na szakszukę wydrukowała Witryna Śmigielska, wydawana przez samorząd.Dziennikarzom zależało na tym, by mieszkańcy ich gminy również spróbowali bezglutenową kuchnię. Tym bardziej, że w każdym mieście czy wsi jest osoba z celiakią lub na diecie bezglutenowej. 

Prosty przepis bezglutenowy

Gdy wydawca gazety poprosił o przepisy bezglutenowe dla swoich czytelników, uznałam, że najlepiej  pokazać proste danie, które nie wymaga skomplikowanych, trudno dostępnych składników. Wybór padł na szakszukę – pożywne i zdrowe danie na bazie cebuli, czosnku, masła, jaj, koncentratu pomidorowego i zieleniny. To danie można serwować na śniadanie lub kolację, ale i na obiad – z kaszami bezglutenowymi, z makaronem, a nawet z pieczywem bez glutenu. Łatwo przyrządzić szakszukę, tym bardziej, że jest naturalnie bezglutenowa. 

  • Zależało nam na przepisie bezglutenowym, który zachęci czytelników do wykonania go w swoich domach – wyjaśniała Anita Kasperska, redaktor naczelna Witryny Śmigielskiej. – Bo nie sztuką jest opublikować w gazecie przepis, z którego nikt nie skorzysta. Cieszę się, że nasz wspólny wybór padł na szakszukę. Aby przetestować ten przepis bezglutenowy, sama ugotowałam szakszukę. Smakowała całej rodzinie, choć nikt nie miał pojęcia, że to potrawa bez glutenu. 

Warto publikować w różnych miejscach przepisy bezglutenowe – w ogólnopolskich i regionalnych wydawnictwach. Dzięki temu odczarowuje się mit, iż dieta bezglutenowa jest niesmaczna, a celiakia  to życiowa tragedia 😉

KOMENTARZE

Co nowego?

Instagram

Bądź na bieżąco

Newsletter

Zapisz się