Zaledwie 50 groszy kosztuje jeden naturalny, zdrowy, sycący, pyszny i pełen błonnika naleśnik bezglutenowy z ciemnej mieszanki wypiekowej do chleba! Tak, nauczyłam się już, że naturalne mieszanki z piekarni Dr Żurek bez glutenu są w zasadzie uniwersalne i można z nich przyrządzić wiele potraw, nie tylko chleby czy bułki. Sporo inspiracji można czerpać z ich profilu na fejsbuku, tam naprawdę jest skarbnica przepisów bezglutenowych. Ponieważ coraz więcej osób polubiło te mieszanki, również na swoim blogu stworzyłam specjalną kategorię przepisów KLIK, publikowanych w porozumieniu z właścicielem piekarni. Jedną z prostszych receptur jest ta na naleśniki bezglutenowe za 50 groszy! A dlaczego one są takie tanie? Bo naturalna mieszanka Dr. Żurka, zawierająca aż cztery rodzaje błonnika i zero chemii, kosztuje niespełna 10 zł za 500 g. Na cztery naleśniki potrzeba zaledwie 60 g mąki!

Tutaj kupisz

Najlepszą książkę z przepisami bezglutenowymi

Składniki na 4 naturalne naleśniki bezglutenowe

Tutaj kupisz

Bezglutenową mieszankę na chleb ciemny śniadaniowy

Wykonanie bezglutenowych naleśników naturalnych za 50 groszy

👉 Wszystkie składniki włóż do miski, wyrób mikserem.
 
👉 Patelnię posmaruj olejem i rozgrzej.
 
👉 Chochelką wlewaj ciasto i smaż naleśniki z obu stron na złoty kolor.
 
👉 Bezglutenowe naleśniki bez miksów podawaj ze słodkimi i wytrawnymi dodatkami.
 
👉 Smacznego! Dieta bezglutenowa z takim przepisem jest zdrowa, pyszna i urozmaicona!
 
👉 Uwaga: Mieszanka bezglutenowa Dr. Żurka z określeniem ŚNIADANIOWA w nazwie zawiera skrobię pszenną bezglutenową, bezpieczną dla osób z celiakią. Nie powinny jej spożywać osoby z alergią na pszenicę. Mogą zamiennie użyć bezglutenową mieszankę ciemną KLIK.
Drukuj
Podziel się tym wpisem ze znajomymi!