Blog

Pernigotti-wyjątkowe czekolady bezglutenowe na Boże Narodzenie

18/12/2018

Pernigotti-wyjątkowe czekolady bezglutenowe na Boże Narodzenie

18/12/2018

Drukuj
UDOSTĘPNIJ

Wydałam na nie majątek, więc mam nadzieję, że okażą się warte grzechu ;) Ale i tak się cieszę, że przed Bożym Narodzeniem znalazłam luksusowe, włoskie czekolady bezglutenowe Pernigotti, których nie znają ani Zosia, ani Antek! Dzięki temu kupiłam dla nich wyjątkowe prezenty bezglutenowe pod choinkę. Już sobie wyobrażam, jak się będą cieszyć z nowości, bo przecież znają chyba wszystkie słodycze bezglutenowe dostępne w Polsce :). Jeśli przeczytacie ten wpis dziś lub jutro, jeszcze przed Wigilią zdążycie zamówić te cudowności w sklepie www.potegasmakow.pl, dla dziecka lub dorosłego na diecie bezglutenowej. Pralinki, kremy czekoladowe lub orzechowe, czekoladki, batony – a wszystko z najwyższej jakości czekolady lub orzechów laskowych, bez glutenu, bez soi, oleju palmowego i złych tłuszczów. I te eleganckie opakowania…. Produkty te nie są tanie, bo nie mogą takie być –  jak wszystkie wyroby wysokogatunkowe. Ale święta są przecież raz w roku, więc to dobry czas, by zastąpić powszechnie dostępną Goplanę – marką Pernigotti :). Cieszę się tym bardziej, że czekolady i produkty czekoladowe Pernigotii z deserowej czekolady nie zawierają mleka ani laktozy, dzięki czemu Antek będzie wniebowzięty, że też może delektować się kremem czekoladowym. 

Włoskie, luksusowe czekolady bezglutenowe – Pernigotti

W sklepie internetowym www.potegasmakow.pl  można znaleźć aż 58 bezglutenowych produktów czekoladowych i orzechowych Pernigotti. To zarówno czekolady, jak i pralinki, batony, paluszki czekoladowe, kremy – a wszystkie zarówno z ciemnej czekolady deserowej (bez mleka), jak i z mlecznej czekolady. Dla Zosi i Antka zamówiłam kilka produktów, ale jeszcze ich nie spróbowałam :). Mają bowiem swoją cenę (mam nadzieję, że wartą grzechu ;) – dlatego cierpliwie poczekam, aż dzieci otworzą prezenty pod choinką i poczęstują Bezglutenową Mamę :).

Szkoda tylko, że w opisach poszczególnych produktów w sklepie internetowym brakuje wykazu składników – a to informacje bardzo ważne dla osób na diecie bezglutenowej, a jednocześnie bezmlecznej, bez soi itd. Wielka prośba zatem do dystrybutora marki w Polsce, aby uzupełnił te dane. Są dla nas naprawdę cenne :).

Coś wyjątkowego na prezent dla dzieci      i dorosłych na diecie bezglutenowej

Cieszę się, że bezglutenowe czekolady i produkty Pernigotti są dostępne w Polsce. Zgodzicie się bowiem, że rynek bezglutenowych produktów czekoladowych w Polsce jest dość ubogi? No i czy ciągle musimy jeść tylko Goplanę? A jeśli wybieramy się w odwiedziny do dziecka czy dorosłego na diecie bezglutenowej, to ciągle mamy kupować „oklepane „Merci”? A jeśli szukamy bezglutenowego kremu czekoladowego o doskonałym składzie i smaku, na dodatek ładnie opakowanego, to musimy go sprowadzać samodzielnie lub przez znajomych z zagranicy…   Tak, Pernigotti to wyszukany, luksusowy produkt, doskonały właśnie jako bezglutenowy prezent pod choinkę czy na urodziny i cieszę się, że jest tak łatwo dostępny. No, teraz tylko muszę dotrwać do degustacji 24 grudnia ;)

Pernigotti w Polsce – informacja o marce

Oto, co znajduje się na stronie internetowej sklepu, w opisie marki Pernigotti:

„Tylko naturalne składniki: starannie wyselekcjonowane surowce. Orzechy laskowe są ostrożnie kontrolowane od dostawcy do konsumenta w celu wykorzystania maksymalnej świeżości aromatycznego smaku i zapachu. Pernigotti jest przeciwny stosowaniu uwodornionych tłuszczów pochodzących z przemysłowej ponownej kompozycji cząsteczek. Proces ten wiąże się z ryzykiem wytwarzania tłuszczów trans, które zwiększają „zły” poziom cholesterolu we krwi. Wszystkie produkty cukiernicze są wolne od oleju palmowego. Ten wybór został podjęty kilka lata temu, nie wynika to ze zjawiska medialnego, ale z chęci wykorzystania cennych składników, aby mieć najlepsze receptury o naturalnym smaku. Wszystkie produkty sygnowane Pernigotti są bezglutenowe. Cała gama Pernigotti nie ma sztucznych aromatów. Historia czekolady Gianduiotto sięga 1851 r. i narodziła się w Turynie, gdzie zostały wprowadzone jako nowy rodzaj czekolady mlecznej lub deserowej z orzechami laskowymi z Piemontu. Dziś Gianduiotto jest niezwykle popularnym przysmakiem dla smakoszy, który osiągnął światową sławę.”

KOMENTARZE

Co nowego?

Instagram

Bądź na bieżąco

Newsletter

Zapisz się