Blog

Nowość u Putki: świeże bezglutenowe spody do pizzy

13/06/2021

Nowość u Putki: świeże bezglutenowe spody do pizzy

13/06/2021

Drukuj
UDOSTĘPNIJ

Znowu piekarnia Putka Bez Glutenu zaskoczyła nas nowościami, które urozmaicą kuchnię osób z celiakią. W maju 2021 r. wprowadziła świeże bezglutenowe spody do pizzy o bardzo dobrym składzie. Można je dowolnie ozdabiać, zamówić więcej i zamrozić, traktować jak chleb czy bułki – jak kto lubi. Świeże bezglutenowe spody do pizzy KLIK to wreszcie wybawienie dla alergików, bo nie zawierają żadnych alergenów. Sprawdzą się również w wegańskiej diecie bezglutenowej, bo wystarczy zamiast sera użyć nieaktywnych płatków drożdżowych lub wegańskiego „sera” i gotowe. Podejrzewam, że będą w sprzedaży cały rok, a nie tak jak mini pizze, tylko sezonowo. Mam pomysł, by świeże bezglutenowe spody do pizzy z Putki wykorzystać na koloniach dla dzieci z celiakią 2021  – to będzie wyżerka!

Tutaj kupisz

Bezglutenową książkę, jakiej jeszcze nie było  

Bezglutenowe spody pizzy na szybki obiad

Od 2018 r. w ofercie stacjonarnej i internetowej piekarni Putka Bez Glutenu są mini pizze z serem. Produkt nie jest jednak w stałej sprzedaży i bywają okresy, gdy trzeba na niego poczekać. Z tego co pamiętam świeża mini pizza bezglutenowa z serem o wadze 130 g kosztuje u Putki niespełna 7 zł. Teraz pojawiły się świeże spody do mini pizzy, czyli suche blaty. W opakowaniu są dwa spody po 90 g każdy, cena to niespełna 7 zł. Skład (idealny, brawo dla piekarzy Putki) i termin ważności zobaczcie na zdjęciu obok. 

Wszystkie produkty od Putki zawsze mrożę, zarówno gotowe mini pizze, jak i te spody (patrz zdjęcie poniżej). Spody do pizzy uratowały nam kilka dni temu obiad. Wystarczył keczup, ser, dobra szynka, około 5 minut w piecyku i gotowe. I jeszcze wszyscy domownicy byli zachwyceni! 

Inne nowości wprowadzone w maju 2021 w piekarni Putka Bez Glutenu

Często piszę, że nie nadążam za nowościami, które wprowadza piekarnia Putka Bez Glutenu czy sklep Jedz Bez Glutenu. Ledwie obrócę głowę, tam już są nowe produkty! No i w maju br. Putka wystartowała z takimi wypiekami:

  • bezglutenowe spody do pizzy – produkt topowy, jak znam życie, piekarze nie nadążą z produkcją 😁
  • babka bezglutenowa cytrynowa (piaskowa) – ma subtelny, wyważony smak cytryny, co doceniam, bo nie lubię „przearomatyzowanych” wypieków; na fejsie czytałam komentarze, że babki z niektórych partii trochę się kruszą, ale ja akurat nie miałam takich zastrzeżeń, a w pensjonacie bezglutenowym Moje Tatry zjedliśmy z gośćmi w sumie z 15 babek; pełen skład zobacz na zdjęciu poniżej
  • muffinka bezglutenowa z rabarbarem – kolejny znakomity produkt; puszysta muffinka bezglutenowa na bazie skrobi ziemniaczanej, bez pszenicy, kukurydzy i ryżu; z alergenów występują tu mleko i jaja; nie ma margaryny tylko olej – super; pełen skład na zdjęciu poniżej (zrzut ekranu ze sklepu internetowego Putki)

Ciekawostką jest, że wszystkie te trzy nowe produkty bezglutenowe można zamówić zarówno w internetowej piekarni bezglutenowej pod adresem PUTKA.PL/SKLEPBEZGLUTENU, jak również w „glutenowym” sklepie internetowym PUTKA.PL/SKLEP/. Jeśli w Waszym domu mieszkają glutenożercy i osoby z celiakią lub na diecie bezglutenowej, pod tym drugim adresem PUTKA.PL/SKLEP/ możecie zamawiać wypieki tradycyjne, jak i bezglutenowe. Dotrą bezpiecznie zapakowane – pisałam o tym tutaj „Zamów jednocześnie: pieczywo bezglutenowe i glutenowe z Putki” KLIK.

(*) Wpis powstał we współpracy z piekarnią Putka Bez Glutenu

KOMENTARZE

Co nowego?

Instagram

Bądź na bieżąco

Newsletter

Zapisz się