Blog

Nowość: bezglutenowe chrusty na zamówienie

27/02/2019

Nowość: bezglutenowe chrusty na zamówienie

27/02/2019

Drukuj
UDOSTĘPNIJ

Wczoraj zamówiłam w Białymstoku, dzisiaj mam :). Bezglutenowe chrusty z piekarni Zdrowa Micha 10 minut temu dostarczył nam kurier. To będzie wyjątkowy, bezglutenowy Tłusty Czwartek 2019. W menu mamy już moje wegańskie pączki bezglutenowe KLIK, pączusie z kilku cukierni w Polsce, a także wspomniane już faworki bezglutenowe z Białegostoku. Cieszę się, bo choć chruściki gluten-free pokonały kilkaset kilometrów, dotarły do nas w niemal nienagannym stanie. Tylko dwa chrusty lekko się ułamały :). Pewnie jesteście ciekawi, jak smakują takie paczkowane chrusty bezglutenowe? Oto moja opinia….

Świeże, ale warto je wrzucić na chwilę do piekarnika

Nie czekałyśmy z Zosią na Tłusty Czwartek, ale od razu zrobiłyśmy degustację. Tym bardziej, że pierwszy raz w życiu miałyśmy jeść gotowe chrusty bezglutenowe. Jak sobie poradziła z tym wypiekiem piekarnia Zdrowa Micha? 

  1. Bezglutenowe chrusty są dość blade, ale po chwili okazało się to zaletą
  2. Po wyjęciu z opakowania są miękkie, ale smakują jak prawdziwe chrusty ;)
  3. Kolejna zaleta – nie są słodkie
  4. Wystarczy je podpiec przez 5 minut w 180 stopniach, ostudzić i lekko posypać pudrem
  5. Wtedy smakują pierwsza klasa!
  6. To produkt świeży, o zaledwie kilkudniowym terminie przydatności
  7. Szkoda, że bezglutenowe faworki ze Zdrowej Michy są na bazie skrobi pszennej bezglutenowej, która szkodzi uczulonym na pszenicę
  8. Poza tym zawierają dobre składniki: masło 82%, śmietanę, świeżę żółtka jaj
  9. 160 g gotowych chrustów bezglutenowych kosztuje aż 15 zł (dla mnie to porcja na raz :),  ale dobre składniki mają swoją cenę….

ZOBACZ NA FILMIE, JAK BEZGLUTENOWA MAMA PRZYGOTOWUJE TRADYCYJNE PĄCZKI BEZGLUTENOWE

KOMENTARZE

Co nowego?

Instagram

Bądź na bieżąco

Newsletter

Zapisz się