Blog

Na chwilę w Żabce bezglutenowe bułki Incoli z siemieniem i chią

07/06/2021

Na chwilę w Żabce bezglutenowe bułki Incoli z siemieniem i chią

07/06/2021

Drukuj
UDOSTĘPNIJ

Na początku czerwca 2021 w Żabce w ofercie sezonowej pojawiły się tak lubiane przez dzieci i dorosłych nowe, bezglutenowe bułeczki Incoli z siemieniem lnianym i chią KLIK. Znikają z półek, bo są pyszne od razu po wyjęciu z opakowania, a jeszcze lepsze – po podgrzaniu w piekarniku lub na tosterze. Nie wiem, do kiedy te bułki bezglutenowe będą w Żabce, dlatego warto się spieszyć, bo trudno je znaleźć na co dzień w stacjonarnej sprzedaży. Jaki jest ich skład? Ile kosztują?

Tutaj kupisz

Bezglutenową książkę kucharską, jakiej nie było

W Żabce sezonowo, w necie – cały rok

W stacjonarnej sprzedaży te bułki są na co dzień w niewielu sklepach, dlatego taka okazja, jak teraz w Żabce, jest warta uwagi. Na początku czerwca bezglutenowe bułki z siemieniem lnianym i chią trafiły do Żabek w całej Polsce, od Bałtyku po Tatry, są na dziale pieczywa paczkowanego, na najwyższej półce, obok chleba i bułek kajzerek Incoli. Cena – 5,99 zł za opakowanie z 2 bułkami. 

Oczywiście są one również dostępne w internetowych sklepach ze zdrową żywnością, m. in. sklepbezglutek, Friendly Food, Chili24 w podobnej cenie. Tak jak wspomniałam, smakują nie tylko osobom z celiakią i na diecie bezglutenowej, ale również glutenożercom. Ponieważ mają długi termin ważności, sprawdzą się na bezglutenowych wakacjach. Można je zjadać tuż po otwarciu opakowania, zatem są praktyczne pod namiotem, w hotelu czy za granicą albo wszędzie tam, gdzie jest utrudniony dostęp do pieczywa bezglutenowego. Świetnie spisują się też po podpieczeniu (około 170 st C, około 5-7 minut), rozkrajamy je dopiero po ostudzeniu. Tak przygotowane bułeczki zachowują świeżość przez wiele godzin w plecaku czy w torbie podróżnej w samochodzie. 

Uwaga: bułki bezglutenowe Incoli z siemieniem lnianym i chia zawierają białko jaja. Jest go tam niewiele, ale jeśli masz silną nietolerancję na jajko, poszukaj na rynku pieczywa bezglutenowego innych bułek, a najlepiej upiecz własne KLIK moje najlepsze przepisy bezglutenowe na bułki. Gotowe pieczywo bezglutenowe bazuje na skrobiach i dodatkach funkcjonalnych, które zapewniają mu puszystość. Zbliżony efekt gwarantują wypieki z mojej autorskiej mieszanki z mąk jednorodnych Mama Mix (opatentowana), przepis w książce dostępnej w Sklep.bezglutenowamama.pl 

Zobacz relację  z Żabki w Krakowie

KOMENTARZE

Co nowego?

Instagram

Bądź na bieżąco

Newsletter

Zapisz się