Blog

Moje panettone bezglutenowe jest przez tydzień miękkie!

29/12/2019

Moje panettone bezglutenowe jest przez tydzień miękkie!

29/12/2019

Drukuj
UDOSTĘPNIJ

Panettone bezglutenowe upiekłam przed tegoroczną Wigilią – w ramach testowania nowego przepisu – pięć razy. Wypieki różniły się od siebie, bo raz dałam więcej bakalii, a kiedy indziej pominęłam błonnik psylium – ale wszystkie były pyszne, miękkie i długo świeże. Nie uwierzycie może, ale moje panettone bezglutenowe zachowuje świeżość nawet przez tydzień – można jej jeść bez odpiekania czy zamrażania. Sekret tkwi w cudownych składnikach i długim wyrastaniu ciasta. A, ważne jest również przechowywanie – w bawełnianej ściereczce i lnianym worku. Jeśli zatem macie wśród znajomych niedowiarka, który twierdzi, że bezglutenowe ciasta drożdżowe nie mogą być dobre, upieczcie moje panettone bezglutenowe z żurawiną. Zapewniam, że gość zmieni zdanie ;) 

KOMENTARZE

Co nowego?

Instagram

Bądź na bieżąco

Newsletter

Zapisz się