Nareszcie! W Polsce pojawiły się już gotowe gofry bezglutenowe. Wystarczy je odpiec przez 3-4 minuty w piekarniku, udekorować bitą śmietaną i dżemem i delektować się ich pysznym smakiem. A smakują niebiańsko, co potwierdzili uczestnicy Mikołajek z Bezglutenową Mamą 2017 w Szreniawie pod Poznaniem. Te gotowe bezglutenowe gofry  są tak łatwe w przygotowaniu, że deser z nich przygotuje samodzielnie nawet siedmiolatek na diecie bezglutenowej. 

Pyszne gofry bezglutenowe – od razu na talerz

Jeśli marzycie o pysznych gofrach bezglutenowych, w Polsce nie znajdziecie ich w budkach ani fastfoodach. Mimo to dzieci na diecie bezglutenowej  mogą poznać smak gofrów gluten-free. Możemy przygotować ciasto i upiec je w domu (TU PRZEPIS na jaglane gofry bezglutenowe), możemy też kupić gotowe gofry bezglutenowe marki Schaer. I to  jest zupełna nowość na rynku bezglutenowym w Polsce. 

Kilka dni temu gotowe gofry bezglutenowe Schaer degustowaliśmy na warsztatach kulinarnych Mikołajki z Bezglutenową Mamą w Szreniawie koło Poznania.  Gofry schodziły na pniu, więc na stole nieustanie pojawiały się pełne talerze. Bezglutenowe gofry podawaliśmy z dżemem i bitą śmietaną. 

  • Zjadłam chyba 10 porcji – nie ukrywała jedna z mam uczestniczących w bezglutenowych warsztatach kulinarnych. 

Bezglutenowe gofry Schaer są bardzo łatwe w przygotowaniu: wystarczy wyjąć je z opakowania, odpiec przez 3-4 minuty w 180 stopniach i podawać z ulubionymi dodatkami. To się nazywa szybki, bezglutenowy podwieczorek :). W opakowaniu są 4 gofry. Niebawem produkt będzie dostępny w Polsce, pytajcie o niego np. w Kuchniach Świata lub w Waszych ulubionych sklepach internetowych. Tu podaję link do opisu gofrów w języku angielskim  KLIKNIJ.

Drukuj
Podziel się tym wpisem ze znajomymi!
    2018-01-11T22:01:18+00:005 grudnia 2017|

    Zostaw komentarz