Masz dość miksów? Zastanawiasz się, jak upiec zdrowy chleb bezglutenowy bez miksów, z mąk jednorodnych? Taki prawdziwy, pożywny, bez zapychającej skrobi i zbędnych dodatków? Długo świeży (nawet 2-3 tygodnie), jak z rzemieślniczej piekarni…
Mam na blogu wiele przepisów na zdrowy chleb bezglutenowy bez miksów, ale ten jest wyjątkowy. To boski chleb Daniela. Z mąki kasztanowej i z komosy ryżowej, o niskim indeksie glikemicznym. Chleb bezglutenowy bez chemii, bez skrobi. Pyszny. Najpierw nosił nazwę: włoski chleb bezglutenowy, ale zmieniłam ją na potrzeby książki kucharskiej. Wszystko za sprawą męża, który stał się największym fanem tego wypieku. Nazwałam go zatem na jego cześć 😍 . Teraz w zasadzie boski chleb Daniela piekę tylko dla …. Daniela. Zabiera wszystkie bochenki (piekę od razu 3 foremki) i strzeże jak oka w głowie…  To chleb bezglutenowy długo świeży, nie ma drugiego takiego.

Tutaj kupisz

Bezglutenową książkę kucharską, jakiej jeszcze nie było

Chleb bezglutenowy długo świeży

Szukasz przepisów na naturalne chleby z mąk jednorodnych? Na zakwasie lub drożdżach? Ha, ja właśnie czekam, aż wyrosną mi trzy BOSKIE CHLEBY DANIELA – z mąki kasztanowej i komosy ryżowej. Piekę je od razu hurtowo – bo – nie uwierzycie – im dłużej stoją, tym są lepsze! Nawet 2-3 tygodnie!  Obok na zdjęciu zobaczcie foto wszystkich składników, zamiast zakwasu można dać oczywiście drożdże.
A przepis?
To efekt wielu miesięcy ciężkiej pracy, zatem jest tylko w mojej najnowszej książce. Książkę możecie kupić na Allegro (mogę podać link), w moim sklepie Sklep.bezglutenowamama.pl, a także w bezglutenowych sklepach internetowych Piekarni Jarzębińscy, Friendly Food i Glutenexu. 
Drukuj
Podziel się tym wpisem ze znajomymi!
    2021-06-10T14:12:13+00:0010 czerwca 2021|