Blog

Chleb bezglutenowy ze słonecznikiem nowość u Putki

11/03/2020

Chleb bezglutenowy ze słonecznikiem nowość u Putki

11/03/2020

Drukuj
UDOSTĘPNIJ

Miękki i delikatny w smaku jest nowy chleb z piekarni Putka bez glutenu. To świeży, bezglutenowy chleb ze słonecznikiem, w którym głównym składnikiem jest mąka ryżowa, a pestek słonecznika jest aż 25%. Ten chleb docenili goście pensjonatu Moje Tatry, którzy mieli okazję spróbować go podczas kilku śniadań.  Za bochenek chleba bezglutenowego ze słonecznikiem o wadze 240 g zapłacimy prawie 8 zł. To cena porównywalna do innych rodzajów chleba z tej piekarni. 

Czwarty w kolekcji chlebów bezglutenowych Putki

Chleb bezglutenowy ze słonecznikiem pojawił się w ofercie Putki na przełomie roku. Miałam okazję go spróbować dopiero w styczniu, podczas ferii w Moich Tatrach. Na śniadaniu pojawiały się wszystkie rodzaje chlebów od Putki: owsiany, witalny, rustykalny oraz właśnie słonecznikowy. Doceniłam go za miękki środek i chrupiącą skórkę z ziarenkami słonecznika. W jadalni widziałam, jak dzieci dłubały ziarenka i chrupały je osobno – podobały im się prażone przysmaki. Nie miały też kłopotu ze smarowaniem ich masłem – a to, jak wiecie, spora zaleta w przypadku pieczywa bezglutenowego.  Chleb chwaili też dorośli, podkreślając, że smakuje podobnie, jak glutenowy. 

Chleb jest gotowy do jedzenia od razu po otwarciu opakowania – jak wszystkie świeże wypieki bezglutenowe Putki. Ma sześciodniowy termin przydatności do spożycia, dobrze znosi mrożenie zarówno w postaci bochenka lub pojedynczych kromek. A jaki ma skład? Znajdziecie go na stronie bezglutenowej piekarni i sklepu internetowego www.putka.pl/sklepbezglutenu KLIK

KOMENTARZE

Co nowego?

Instagram

Bądź na bieżąco

Newsletter

Zapisz się