Trzy nowości bezglutenowe włoskiej marki Schär pojawiły się niedawno w Polsce: mieszanka na brownie z belgijską czekoladą, przekąska taralli (zero alergenów) oraz maślane ciasteczka (bez oleju palmowego, jaj, pszenicy, mąki ryżowej). Wszystkie nowości bezglutenowe dostępne są w sklepach internetowych, a taralli i ciasteczka są w każdym Rossmannie na dziale gluten-free. 

Tutaj kupisz

Bezglutenową książkę kucharską, jakiej jeszcze nie było + ebook na thermomix

Nowości bezglutenowe Schär  – taralli 

Taralli bezglutenowe od razu pokochały moje dzieci: za kształt (kółeczka), chrupkość, delikatny smak i spora porcję. Wegańskie taralli bezglutenowe Schär  nie zawiera żadnych alergenów, cukru ani drożdży, jest więc idealne dla osób z celiakią i na innych dietach eliminacyjnych. Opakowanie o wadze 120 g kosztuje 10,99 zł w Rossmannie. Dla porównania: taralli bezglutenowe innej włoskiej marki  – Nutrifree – zawiera już drożdże (niektórzy muszą eliminować je z diety), a cenę ma podobną do nowego konkurenta. 

Tu jest pełen skład taralli bezglutenowych Schär, zobaczcie go też na zdjęciu obok.