Jeśli zastanawiacie się, jak przeżyjecie bezglutenowe wakacje bez dostępu do świeżych i miękkich bułek, to mam dobrą wiadomość. W Kuchniach Świata oraz w sklepach internetowych można kupić miękkie bułki bezglutenowe kajzerki Incola. Są pyszne od razu po otwarciu paczki, nie wymagają odgrzewania i mają długi termin przydatności. Słowem: to bardzo przydatny produkt na wakacje bez glutenu, gdziekolwiek nie pojedziecie :). 

Miękkie bułki bezglutenowe

Bezglutenowe bułki kajzerki Incola przetestowaliśmy na majówce po Europie. Wzięłam kilka opakowań pieczywa bezglutenowego, w tym właśnie owe bułeczki. Sprawdziły się na medal, zwłaszcza w hotelach włoskich, w których na początku nie serwowano nam pieczywa. Zosia uwielbiała te kajzerki z kremem czekoladowym (na tegorocznych wakacjach bez glutenu nie pilnowałam aż tak bardzo zdrowego menu, więc kremy czekoladowe były dozwolone). Mnie smakowały z masłem i wędliną, z serem i warzywami. Co najważniejsze – tych bezglutenowych kajzerek nie trzeba odpiekać. Sprawdzą się więc pod namiotem, w pensjonacie, w zagranicznych podróżach, gdy trzeba zabrać własny prowiant bezglutenowy.  

Kajzerki z Incoli nie zawierają glutenu, pszenicy, soi i mleka. Pełen skład możecie zobaczyć tutaj: bezglutenowa bułka kajzerka Incola. A innych chlebów bezglutenowych tej polskiej marki szukajcie m. in. w sieciach: Żabka, DINO, Carrefour.

Drukuj
Podziel się tym wpisem ze znajomymi!
    2018-05-18T13:05:45+00:00 18 maja 2018|

    Zostaw komentarz