Bezglutenowa sałatka na śniadanie lub jako prowiant do pudełka do pracy czy na wycieczkę? Świetny pomysł. Bezglutenową sałatkę najlepiej przygotować z tego, co się znajdzie w lodówce (sposób na nie marnowanie żywności, czyli zero waste), ale warto też skorzystać z podpowiedzi koleżanek. Zazwyczaj wyjdzie cudo. Moja dzisiejsza sałatka bezglutenowa z indykiem, czerwoną fasolą i paroma drobiazgami to spontaniczny przepis, ale od razu okazał się hitem wśród domowników. Owszem, od paru dni marudzą mi o tradycyjnej, jarzynowej sałatce bezglutenowej, ale nie mam nastroju na obieranie i krojenie tylu warzyw. Dlatego wymyśliłam bezglutenową sałatkę z mięsem, bo akurat miałam ugotowaną porcję fileta indyka i nie chciałam, by się zmarnowała. Do tego parę dodatków, domowy majonez pół na pół z jogurtem, a dla chętnych – bezglutenowa cebulka prażona ze Słowacji i wyszło śniadanko pale lizać. Od razu dzielę się przepisem, bo co tu ukrywać 😎
Składniki na bezglutenową sałatkę z mięsem
4 porcje
KOMENTARZE