Blog

Bezglutenowa Polska głosuje na pensjonat Moje Tatry a Ty?

07/09/2020

Bezglutenowa Polska głosuje na pensjonat Moje Tatry a Ty?

07/09/2020

Drukuj
UDOSTĘPNIJ

W konkursie Turystyczne Skarby Małopolski startuje pensjonat bezglutenowy Moje Tatry. Zagłosuj na niego, okaż poparcie niezwykłej gospodyni – dzięki temu obiekt zyska szansę na promocję, a tym samym przyciągnie jeszcze więcej gości na diecie bezglutenowej. Teraz, w czasie pandemii, jest to szczególnie ważne.  Konkurs organizuje marszałek województwa małopolskiego i Małopolska Organizacja Turystyczna. Głosowanie trwa do 20 września. Kliknij w LINK KLIK, podaj swoje dane, zaznacz zgody, następnie zjedź na sam dół strony, do kategorii „W gościnie – oferta kulinarna” i kliknij w zdjęcie z pierogami – to Moje Tatry.   Uwaga: po oddaniu głosu musisz kliknąć w link, który zwrotnie otrzymasz na swój e-mail. Dopiero wtedy głos będzie ważny.


Co wyróżnia pensjonat bezglutenowy Moje Tatry?

Pensjonat Moje Tatry w konkursie startuje w kategorii „W GOŚCINIE – OFERTA KULINARNA”.W ramach tej kategorii brane będą pod uwagę obiekty oferujące przede wszystkim specjały kuchni lokalnej, przygotowywane na bazie produktów pozyskiwanych od lokalnych wytwórców. Istotna będzie także estetyka miejsca, jego aranżacja oraz forma serwowania potraw. Kandydaci w tej kategorii powinni wyróżniać się także profesjonalną obsługą gości oraz otwartością na ich oczekiwania.

Czym wyróżniają się Moje Tatry? Pensjonat jest przyjazny rodzinom i osobom chorym na celiakię, na diecie bezglutenowej i na innych dietach eliminacyjnych oraz na diecie wegańskiej. Goście, na co dzień dyskryminowani w hotelach i ośrodkach z powodu diet leczniczych, tutaj będą rozpieszczani regionalnymi daniami w wersji bezglutenowej (moskole, kwaśnica, zyntyca, pierogi, ciasta itd.). 100% menu jest gluten-free. Gospodyni podaje domowe pieczywo bezglutenowe, lokalne sery, jaja, jagnięcinę, pstrągi, miód, oleje, a dla wegan zbilansowane dania jarskie. Ela stawa na najwyższą jakość jedzenia: wędliny 100% mięsa z Nik-Polu, nawet do ciast nie używa margaryny – tylko masło, chleby, warzywa, przekąski, owoce są z najwyższej półki. Doskonałej jakości kuchnia bezglutenowa przyciąga gości z całej Polski i z zagranicy, którzy odpoczywają i poznają atrakcje turystyczne Podhala oraz tradycyjną gościnność górali.

Galeria zdjęć – menu w pensjonacie bezglutenowym Moje Tatry

KOMENTARZE

Co nowego?

Instagram

Bądź na bieżąco

Newsletter

Zapisz się