Firma Celiko, najstarszy w Polsce producent żywności bezglutenowej (od 1982 r. ), wprowadziła na rynek wegańską i bezglutenową galaretkę z agarem. To alternatywa dla bezglutenowych wegan, a także dla tych, którzy muszą z diety wykluczyć cukier czy żelatynę. Galaretki dostępne są w bezglutenowym sklepie internetowym Celiko, a także na regale z produktami sezonowymi w Netto. 

Bezglutenowa i wegańska

Firma Celiko wprowadziła niedawno kilka nowych produktów dla osób z celiakią i na diecie bezglutenowej. To m. in. karob bezglutenowy, bezglutenowe muffinki do samodzielnego wypieku, a także bezglutenowe galaretki z agarem. Galaretki dostępne są w dwóch smakach: truskawkowym oraz ananasowo-pomarańczowym. Opakowanie galaretki bez żelatyny wystarcza na przygotowanie 250 ml deseru. Wegańska i bezglutenowa galaretka Celiko z agarem nie zawiera cukru, lecz jest słodzona izumaltulozą (węglowodan przyjazny zębom). Galaretkę bez żelatyny przygotowuje się nieco inaczej – wsypujemy ją do zimnej wody i gotujemy 2-3 minuty. 

Bezglutenowa galaretka z agarem jest dostępna w bezglutenowym sklepie internetowym Celiko, w sieci Netto na regałach z produktami sezonowymi, a także w sklepach internetowych i stacjonarnych ze zdrową żywnością. 

Drukuj

Podziel się tym wpisem ze znajomymi!