Blog

Dobre jadło

24/10/2016

Dobre jadło

24/10/2016

Drukuj
UDOSTĘPNIJ

Zaprzyjaźniona Grażyna, którą znacie z kolonii z Bezglutenową Mamą, wypatrzyła w maleńkim sklepiku w Wolsztynie bezglutenowe produkty firmy Tradycyjne Jadło. Cenne jest to, że ich pasztety czy kiełbasy są wytworzone z prostych składników: mięsa i przypraw, a konserwowane są solą.

Skład i bezpieczeństwo

Jak informuje Grażynka, bezglutenowe wyroby Tradycyjne Jadło w słoikach dostępne są w sklepiku MaTrans koło przejazdu kolejowego w Wolsztynie. Sklepik oferuje małe słoiczki po 160 g w następujących cenach: słoiczek pasztetu kosztuje 5,80 zł, wątrobianki – 5,30 zł, a kiełbasy swojskiej – 6,80 zł. Co ważne produkty są oznaczone międzynarodowym przekreślonym kłosem, co oznacza, że ich bezglutenowość jest ściśle nadzorowana. Dla osób z celiakią i na diecie bezglutenowej to największa gwarancja.

Większe słoiczki z produktami Tradycyjnego Jadła można kupić także w sieci delikatesów Piotr i Paweł (w lodówkach z wędlinami), a także w sklepie Bliżej Natury w Poznaniu. Jeśli znacie jeszcze inne sklepy, prosimy o informację. To produkty, które na pewno warto polecać.

KOMENTARZE

Co nowego?

Instagram

Bądź na bieżąco

Newsletter

Zapisz się