Zapiekanki, bezglutenowe zapiekanki!!! Już w sobotę, 10 czerwca w Lesznie! Całkowicie za darmo, oczywiście! Trzeba być dzieckiem na diecie bezglutenowej by wiedzieć, jaki to rarytas… Na sobotnim (10 czerwca 2017 r.) pikniku bezglutenowym w Lesznie będziemy mogli spróbować bezglutenowych zapiekanek oraz świeżego pieczywa z bezglutenowej piekarni Balvitenu. To pieczywo z nocnego wypieku – w nocy pieczone, rano dostarczone na piknik. Na stoisku firmowym będą czekać na nas miękkie bagietki, pajdy miękkiego chleba, świeże bułki bezglutenowe. Czeka nas moc degustacji! Miejscowy sklep Gluten-free (z placu Metziga w Lesznie) będzie natomiast oferował to pieczywo w promocyjnych cenach.

Na świeżym bezglutenowym pieczywie

Uczestnicy wcześniejszych, bezglutenowych warsztatów kulinarnych w Lesznie wiedzą już, jak smakuje świeże pieczywo bezglutenowe z nocnego wypieku. Na warsztatach „Bezglutenowa jesień z Balvitenem” w 2015 r. miękkimi, chrupiącymi bagietkami bezglutenowymi raczyła nas pani Karolina z firmy Balviten. Smak tego pieczywa znają oczywiście mieszkańcy innych regionów Polski, którzy świeży chleb bezglutenowy, bułki czy bagietki bezglutenowe z Balvitenu kupują w swoich lokalnych sklepach ze zdrową żywnością (świeże pieczywo bezglutenowe Balvitenu ani żadnej innej firmy nie jest dostępne w powszechnej sprzedaży w marketach, szukajcie ich w lokalnych sklepikach). Ci, którzy nie mieli wcześniej okazji spróbować wyrobów z Bezglutenowej Piekarni Balvitenu, będą mieli okazje je poznać już w sobotę, 10 czerwca, podczas I Wielkopolskiego Dnia Diety Bezglutenowej w Lesznie. Trwają jeszcze zapisy, zostały ostatnie wolne miejsca! Wiedziałam, że pani Karolina z Bezglutenowej Piekarni Balvitenu przygotuje coś nietuzinkowego. I właśnie dostałam informację, że będą to bezglutenowe zapiekanki. Chrupiące, z pieczarkami i keczupem…. Ich smak znają uczestnicy ubiegłotygodniowego XII Międzynarodowego Dnia Celiakii w Warszawie. 

Degustacja i promocyjne zakupy 

Świeże pieczywo bezglutenowe Balvitenu będzie można kupić na stoisku sklepu Gluten-free z Leszna (z Pl. Metziga – na zdjęciu), gdzie będzie oferowane w promocyjnych cenach. Pieczywo dotrze do Leszna tuż po wypieku i zgodnie z deklaracją producenta zachowa świeżość i miękkość przez 6-7 dni. A jeśli będziecie chcieli ponownie nadać chrupkość bezglutenowej bagietce lub bezglutenowej bułce, wystarczy je odgrzać, czyli jak każde bezglutenowe pieczywo odświeżyć przez 2-3 minuty w piekarniku nastawionym na 180 stopni C. 

Jeśli zasmakują Wam bezglutenowe zapiekanki oraz świeże pieczywo bezglutenowe, będziecie mogli je co tydzień zamawiać w sklepie Gluten-free przy Pl. Metziga 26 w Lesznie. Sklep oferuje to pieczywo już od niemal dwóch lat i ma stałych smakoszy świeżego chleba bezglutenowego oraz bułek i bagietek. 

Drukuj

Podziel się tym wpisem ze znajomymi!